Elektroninis parašas: kaip naudotis

Kaip naudotis elektroniniu parašu? Elektroninis parašas – tai Jūsų parašas elektroninėje erdvėje, kuris atlieka ne tik pasirašymo, bet ir Jūsų tapatybės patvirtinimo funkciją.

Elektroniniu parašu galima pradėti naudotis bet kada ir tai padaryti yra nesunku. Tereikia išsirinkti Jums priimtiniausią tapatybės patvirtinimo būdą:

  • Smart-ID programėlė;
  • Mobilusis parašas (Mobile-ID);
  • Elektroninė tapatybės ar kita speciali lustinė kortelė;
  • Kriptografinė USB laikmena su elektroniniu parašu;
  • ZealiD programėlė. 

Su elektroniniu parašu galite pasirašyti sutartis, prašymus, kitus dokumentus, patvirtinti įvairias operacijas ir mokėjimus. Taip pat su elektroniniu parašu galite jungtis prie įvairių elektroninių paslaugų, tokių kaip elektroninė bankininkystė, E.sveikata, VMI bei kitos valstybinių institucijų platformos.

Norėdami pradėti naudotis elektroniniu parašu Mark Sign platformoje, turite turėti kvalifikuotą Smart-ID, mobilų parašą (kitaip M. parašą ar Mobile-ID), ZealiD programėlę, saugų kriptografinį USB raktą ar specialias lustines korteles.

Prisijungdami prie Mark Sign paskyros pasirinkite identifikacijos būdą bei suveskite reikiamus duomenis. Suvedę duomenis į savo išmanųjį įrenginį gausite unikalų kodą, kurį turėsite patvirtinti savo PIN1 kodu. 

Pasirašant dokumentą, į savo išmanųjį įrenginį atėjusi kodą turėsite patvirtinti PIN2 kodu.  

Daugiau apie elektroninius parašus rasite čia.

Apsilankykite mūsų Youtube kanale ir peržiūrėkite kaip pasirašyti dokumentus kvalifikuotu elektroniniu parašu

Ar gavote atsakymą į savo klausimą? Ačiū už įvertinimą Nepavyko išsaugoti Jūsų įvertinimo